Työsuhdepyörä

Työsuhdepyörä on verovapaa luontoisetu, jonka arvo on 1200 euroa vuodessa. Se koskee sekä tavallisia että sähköavusteisia polkupyöriä, ja sen tarkoituksena on tarjota työntekijöille mahdollisuus käyttää pyörää työmatkapyöräilyssä ja vapaa-ajalla. Työnantaja päättää pyöräedun hankinnasta, ja usein pyörät päädytään hankkimaan leasing-palveluna. Vuokra-ajan päätyttyä työntekijällä on oikeus lunastaa pyörä edullisesti itselleen, ja yleisin käytäntö on, että pyöräedun verotusarvo vähennetään työntekijän bruttopalkasta.

Työsuhdepyörän hankinnassa työntekijällä on täysi vapaus valita pyörä mistä tahansa liikkeestä tai nettikaupasta. Pyörää saa käyttää vapaasti, eikä se aiheuta velvoitetta kulkea työmatkat pyörällä. Pyöräpakettiin sisältyvät kypärä, valot, lukko ja pyörään kiinnitettävät varusteet sekä nastarenkaat. Työntekijä saa kertyneen hyödyn itselleen lunastamalla pyörän työsuhteen päättyessä. Pyöräpaketti sisältää myös laajan varkaus- ja vahinkoturvan, joka kattaa myös työntekijän jo kerryttämän hyödyn.

Kattavat infopaketit työsuhdepyörän hankinnasta voit lukea Pyöräliiton sivuilta:
Työntekijän työsuhdepyörätärpit | Pyöräliitto (pyoraliitto.fi)
Työnantajan työsuhdepyörätärpit | Pyöräliitto (pyoraliitto.fi)

Miten hankit työsuhdepyörän meiltä?

Kun olet sopinut työnantajasi kanssa työsuhdepyörän hankinnasta, voit valita pyörän ja sen lisätarvikkeet verkkokaupastamme tai myymälästämme. Mikäli pyörä hankitaan leasing-yhtiön kautta, laskutamme pyörän leasing-yhtiöltä ja saat pyöräsi saatuamme sille luovutusluvan. Käyttämiämme leasing-yhtiöitä ovat mm. GoByBike, FleetBike ja Vapaus.io. Yrityksen ostaessa pyörän suoraan tarvitsemme yrityksen laskutustiedot, sekä yrityksen yhteyshenkilön tiedot.

Olemme lisänneet verkkokauppaamme mahdollisuuden pyörän tilaamiseen GoByBike-palvelun kautta. (Huom. Palvelu on vielä kokeilussa, joten mikäli kohtaat ongelmia, laitathan meille sähköpostia info@hulluna.com)

Käyttäessäsi GoByBikea verkkokaupassamme voit lisätä haluamasi tuotteet ostoskoriin, toimitustavaksi joko noudon myymälästä tai Matkahuollon, sekä maksutavaksi GoByBike. Jos et ole jo rekisteröitynyt GoByBike-palveluun, tee se ennen tilauksen lähettämistä. Tilauksen tekemisen jälkeen lähetä meille sähköposti osoitteeseen info@hulluna.com otsikolla "Työsuhdepyörä *tilausnumero*" ja kerro meille GoByBike käyttäjätunnuksesi (K-alkuinen koodi). Teemme tämän jälkeen tilauksen GoByBikelle ja lähetämme pyörän varusteineen luovutusluvan saatuamme.